Bulkschip dat fungeerde als ‘moederschip’ Somalische piraten is bevrijd

'Ruen’

De marine van India heeft dit weekend op de Indische Oceaan de ‘Ruen’ bevrijd, het bulkschip dat in december werd gekaapt door Somalische piraten en waarvan veiligheidsexperts afgelopen week nog hadden gezegd dat het door de piraten nu waarschijnlijk werd gebruikt als ‘moederschip’.

De 'Ruen' heeft een lading metaal aan boord ter waarde van zo'n 1 miljoen dollar. Foto: Nieuwland Photography / Shutterstock.com

Bij de operatie van dit weekend, waarbij de Indiase marine onder meer de ‘INS Kolkata’ inzette, een marinevaartuig dat is gebouwd om raketten neer te halen, lukte het om de 35 piraten met gebruikmaking van ‘minimaal geweld’ te overmeesteren. Ze gaven zich allemaal over en de zeventien bemanningsleden die zich nog altijd aan boord van de ‘Ruen’ bevonden, konden worden bevrijd. Bij de actie werden ook drones en vliegtuigen ingezet. Zo werden vanuit een vliegtuig van de Indiase luchtmacht commando’s van een speciale elite-eenheid gedropt.

De ‘Ruen’ heeft een lading metaal aan boord ter waarde van zo’n 1 miljoen dollar. Het schip was in december op weg vanuit Zuid-Korea toen het in handen viel van de Somalische piraten, die zo voor het eerst sinds jaren weer van zich deden spreken.

Bulkschip dat fungeerde als ‘moederschip’ Somalische piraten is bevrijd | NT

Bulkschip dat fungeerde als ‘moederschip’ Somalische piraten is bevrijd

'Ruen’

De marine van India heeft dit weekend op de Indische Oceaan de ‘Ruen’ bevrijd, het bulkschip dat in december werd gekaapt door Somalische piraten en waarvan veiligheidsexperts afgelopen week nog hadden gezegd dat het door de piraten nu waarschijnlijk werd gebruikt als ‘moederschip’.

De 'Ruen' heeft een lading metaal aan boord ter waarde van zo'n 1 miljoen dollar. Foto: Nieuwland Photography / Shutterstock.com

Bij de operatie van dit weekend, waarbij de Indiase marine onder meer de ‘INS Kolkata’ inzette, een marinevaartuig dat is gebouwd om raketten neer te halen, lukte het om de 35 piraten met gebruikmaking van ‘minimaal geweld’ te overmeesteren. Ze gaven zich allemaal over en de zeventien bemanningsleden die zich nog altijd aan boord van de ‘Ruen’ bevonden, konden worden bevrijd. Bij de actie werden ook drones en vliegtuigen ingezet. Zo werden vanuit een vliegtuig van de Indiase luchtmacht commando’s van een speciale elite-eenheid gedropt.

De ‘Ruen’ heeft een lading metaal aan boord ter waarde van zo’n 1 miljoen dollar. Het schip was in december op weg vanuit Zuid-Korea toen het in handen viel van de Somalische piraten, die zo voor het eerst sinds jaren weer van zich deden spreken.