Schweizerzug verhoogt frequentie Frenkendorf-dienst

antwerpen

Schweizerzug AG verhoogt de frequentie van de dienst tussen Frenkendorf (bij Basel) en de haven van Antwerpen per 10 januari van twee tot drie wekelijkse rondreizen.

De spooroperator biedt vanaf januari ook een dagelijkse dienst aan tussen de Frenkendorf en Niederglatt (bij Zürich), waarmee doorvoer-mogelijkheden op Oost-Zwitserland ontstaan. De capaciteitsvergroting is mede ingegeven door de laagwater-problematiek op de Rijn van de afgelopen maanden. Die heeft volgens Schweizerzug geleid ‘tot een verschuiving van schip naar spoorvervoer’.

Antwerp Gateway

De dienst bedient in de Scheldestad de Antwerp Gateway 1700-terminal van DP World. Vandaar zijn er verbindingen met de andere Antwerpse terminals. Roman Mayer van Schweizerzug zegt dat de gebeurtenissen van de afgelopen maanden hebben onderstreept hoe belangrijk spoor is. Hij is van plan om het dienstenpakket verder uit te breiden.

Naast de Frenkendorf-dienst onderhoudt Schweizerzug ook een dienst tussen Rotterdam/Antwerpen en Neuss, met drie vertrekken per week. Volgens de spooroperator zijn zo alle terminals in Antwerpen en Rotterdam vanaf Neuss verbonden via zowel binnenvaart als het spoor.

Schweizerzug verhoogt frequentie Frenkendorf-dienst | NT

Schweizerzug verhoogt frequentie Frenkendorf-dienst

antwerpen

Schweizerzug AG verhoogt de frequentie van de dienst tussen Frenkendorf (bij Basel) en de haven van Antwerpen per 10 januari van twee tot drie wekelijkse rondreizen.

De spooroperator biedt vanaf januari ook een dagelijkse dienst aan tussen de Frenkendorf en Niederglatt (bij Zürich), waarmee doorvoer-mogelijkheden op Oost-Zwitserland ontstaan. De capaciteitsvergroting is mede ingegeven door de laagwater-problematiek op de Rijn van de afgelopen maanden. Die heeft volgens Schweizerzug geleid ‘tot een verschuiving van schip naar spoorvervoer’.

Antwerp Gateway

De dienst bedient in de Scheldestad de Antwerp Gateway 1700-terminal van DP World. Vandaar zijn er verbindingen met de andere Antwerpse terminals. Roman Mayer van Schweizerzug zegt dat de gebeurtenissen van de afgelopen maanden hebben onderstreept hoe belangrijk spoor is. Hij is van plan om het dienstenpakket verder uit te breiden.

Naast de Frenkendorf-dienst onderhoudt Schweizerzug ook een dienst tussen Rotterdam/Antwerpen en Neuss, met drie vertrekken per week. Volgens de spooroperator zijn zo alle terminals in Antwerpen en Rotterdam vanaf Neuss verbonden via zowel binnenvaart als het spoor.