‘Gebruik Gotthardtunnel voorlopig alleen voor goederentreinen’

Reactie spoorsector

Het heropenen van één tunnelbuis van de Gotthardtunnel zorgt ervoor dat een aanzienlijk deel van de benodigde capaciteit voor goederentreinen weer beschikbaar is. Desondanks benadrukken de in Zwitserland actieve spoorondernemingen dat het belangrijk is dat de vrijgekomen ruimte in de tunnel exclusief voor goederentreinen gebruikt wordt om een omgekeerde modal shift naar de weg te voorkomen.

Goederentrein in Gotthard, Zwitserland
Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

‘Gebruik Gotthardtunnel voorlopig alleen voor goederentreinen’ | NT

‘Gebruik Gotthardtunnel voorlopig alleen voor goederentreinen’

Reactie spoorsector

Het heropenen van één tunnelbuis van de Gotthardtunnel zorgt ervoor dat een aanzienlijk deel van de benodigde capaciteit voor goederentreinen weer beschikbaar is. Desondanks benadrukken de in Zwitserland actieve spoorondernemingen dat het belangrijk is dat de vrijgekomen ruimte in de tunnel exclusief voor goederentreinen gebruikt wordt om een omgekeerde modal shift naar de weg te voorkomen.

Goederentrein in Gotthard, Zwitserland
Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu