‘Nog steeds worden vrachtauto’s rijdend beroofd’

Wegvervoer

Chauffeurs moeten in Nederland nog steeds bedacht zijn op overvallers die hun vrachtauto al rijdende openbreken om de lading te stelen.

Volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) wordt deze zogenoemde ‘Roemeense methode’ nog altijd toegepast. Een personenauto gaat voor de vrachtauto rijden om deze af te remmen. Uit een andere wagen klimmen criminelen aan boord.

Het achteropkomende verkeer heeft vaak niets in de gaten, omdat het zelf wordt afgeremd door personenauto’s van mededaders. Afgelopen week deed een rijdende beroving zich voor op de A15 bij Lienden. Die zaak is in onderzoek genomen en er is een aanhouding verricht, meldt TLN.

De organisatie raadt chauffeurs aan alert te zijn op personenwagens die plotseling voor hen langzamer gaan rijden. De trucker moet vooral blijven doorrijden, desnoods van rijstrook wisselen en zo mogelijk de kentekens van de voor hem/haar rijdende wagens noteren.

Verder moet meteen alarmnummer 112 worden gebeld. Alle gevallen van rijdende inklimming dienen te worden aangegeven bij de Landelijke Eenheid van de politie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

‘Nog steeds worden vrachtauto’s rijdend beroofd’ | NT

‘Nog steeds worden vrachtauto’s rijdend beroofd’

Wegvervoer

Chauffeurs moeten in Nederland nog steeds bedacht zijn op overvallers die hun vrachtauto al rijdende openbreken om de lading te stelen.

Volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) wordt deze zogenoemde ‘Roemeense methode’ nog altijd toegepast. Een personenauto gaat voor de vrachtauto rijden om deze af te remmen. Uit een andere wagen klimmen criminelen aan boord.

Het achteropkomende verkeer heeft vaak niets in de gaten, omdat het zelf wordt afgeremd door personenauto’s van mededaders. Afgelopen week deed een rijdende beroving zich voor op de A15 bij Lienden. Die zaak is in onderzoek genomen en er is een aanhouding verricht, meldt TLN.

De organisatie raadt chauffeurs aan alert te zijn op personenwagens die plotseling voor hen langzamer gaan rijden. De trucker moet vooral blijven doorrijden, desnoods van rijstrook wisselen en zo mogelijk de kentekens van de voor hem/haar rijdende wagens noteren.

Verder moet meteen alarmnummer 112 worden gebeld. Alle gevallen van rijdende inklimming dienen te worden aangegeven bij de Landelijke Eenheid van de politie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement