OM eist 12 jaar cel en tbs voor opzettelijk doodrijden motoragent

Willem M.

Het Openbaar Ministerie eist twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de 47-jarige Willem M., de vrachtwagenchauffeur uit Melissant die in juli vorig jaar motoragent Arno de Korte heeft doodgereden in Rotterdam. De officieren van justitie gaan uit van doodslag, zeiden ze dinsdag in de rechtbank over de fatale aanrijding. Wel viel de strafeis lager uit omdat M. volgens het OM verminderd toerekeningsvatbaar is.

ROTTERDAM - Verdachte Willem M. in de rechtbank waar hij terechtstaat voor de dodelijke aanrijding van motoragent Arno de Korte. De chauffeur uit Melissant (Zuid-Holland) wordt verdacht van moord. M. reed op 7 juli 2021 motoragent De Korte aan op de Waalhavenweg in Rotterdam. ANP NICOLE VAN DEN HOUT
Foto: ANP

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

OM eist 12 jaar cel en tbs voor opzettelijk doodrijden motoragent | NT

OM eist 12 jaar cel en tbs voor opzettelijk doodrijden motoragent

Willem M.

Het Openbaar Ministerie eist twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de 47-jarige Willem M., de vrachtwagenchauffeur uit Melissant die in juli vorig jaar motoragent Arno de Korte heeft doodgereden in Rotterdam. De officieren van justitie gaan uit van doodslag, zeiden ze dinsdag in de rechtbank over de fatale aanrijding. Wel viel de strafeis lager uit omdat M. volgens het OM verminderd toerekeningsvatbaar is.

ROTTERDAM - Verdachte Willem M. in de rechtbank waar hij terechtstaat voor de dodelijke aanrijding van motoragent Arno de Korte. De chauffeur uit Melissant (Zuid-Holland) wordt verdacht van moord. M. reed op 7 juli 2021 motoragent De Korte aan op de Waalhavenweg in Rotterdam. ANP NICOLE VAN DEN HOUT
Foto: ANP

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu