Investeerders kunnen kiezen of ze het geld in twee jaar of in drie jaar en drie maanden uitbetaald krijgen. De opbrengsten van de obligatie gaan naar de sector Electrification Research & Development die Scania begin dit jaar in het leven riep.

In 2020 gaf Scania hiervoor ook een obligatie uit, die leverde in totaal 110 miljoen euro op. De investeerders waren vooral Scandinavische banken, die hun geld binnen vier jaar moeten terugkrijgen. Volgens Scania was het bedrijf destijds de eerste vrachtwagenfabrikant die ‘groene obligaties’ uitgaf.

‘Wij geloven dat de belangstelling voor groene investeringen die nodig zijn om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen af te bouwen, zal blijven toenemen’, zegt Jonas Rickberg, cfo bij Scania.

Van de vorige opbrengsten ging het grootste gedeelte eveneens naar de ontwikkeling van zware elektrische voertuigen. De rest werd geïnvesteerd in de aanleg van een eigen batterijfabriek in het Zweedse Södertälje. Deze is inmiddels gereed en zal in 2023 in gebruik genomen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement