Overname HCR Groep door FST Group teruggedraaid

Aandelen teruggekocht

De overname van HCR Groep door FST Group is teruggedraaid. Voormalig eigenaar Hans Kroon koopt alle aandelen van HCR terug en de banden tussen de twee partijen zijn verbroken.

HCR vrachtwagens
Foto: HCR

In onderling overleg hebben Kroon, oprichter van HCR Groep en huidig commercieel manager, en Gert Bras, eigenaar van FST Groep, besloten de overname ongedaan te maken. Kroon koopt de aandelen van HCR Groep terug en is daarmee opnieuw eigenaar van zijn bedrijf.

‘Helaas bleek in de praktijk dat de samenwerking niet is geworden wat partijen ervan verwachtten’, zegt Kroon. ‘Alle banden met FST Group zijn met deze deal verbroken. Voor beide partijen is dit de beste oplossing.’

HCR en FST maakten de overname in augustus 2022 wereldkundig. Als reden noemde Kroon destijds het gebrek aan opvolging en het naderen van de pensioengerechtigde leeftijd. De 63-jarige Kroon laat weten na de zomer van 2023 in gesprek te gaan met nieuwe kandidaten die zijn bedrijf willen overnemen.

Overname HCR Groep door FST Group teruggedraaid | NT

Overname HCR Groep door FST Group teruggedraaid

Aandelen teruggekocht

De overname van HCR Groep door FST Group is teruggedraaid. Voormalig eigenaar Hans Kroon koopt alle aandelen van HCR terug en de banden tussen de twee partijen zijn verbroken.

HCR vrachtwagens
Foto: HCR

In onderling overleg hebben Kroon, oprichter van HCR Groep en huidig commercieel manager, en Gert Bras, eigenaar van FST Groep, besloten de overname ongedaan te maken. Kroon koopt de aandelen van HCR Groep terug en is daarmee opnieuw eigenaar van zijn bedrijf.

‘Helaas bleek in de praktijk dat de samenwerking niet is geworden wat partijen ervan verwachtten’, zegt Kroon. ‘Alle banden met FST Group zijn met deze deal verbroken. Voor beide partijen is dit de beste oplossing.’

HCR en FST maakten de overname in augustus 2022 wereldkundig. Als reden noemde Kroon destijds het gebrek aan opvolging en het naderen van de pensioengerechtigde leeftijd. De 63-jarige Kroon laat weten na de zomer van 2023 in gesprek te gaan met nieuwe kandidaten die zijn bedrijf willen overnemen.