FST Group sleurt ook transporteur Pijtra mee in faillissementsdrama

Faillisement

Na de faillisementen van Kool Transport en FST Group zelf, is nu ook het doek gevallen voor Pijtra Logistics. Het transportbedrijf werd dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Gelderland.

Foto: Pixabay

Pijtra bestond sinds 2014 en werd in 2020 overgenomen door FST. Het bedrijf beschikte toen over zes trekkers en trailers.

Pijtra werd na die koop onderdeel van de FST Group van eigenaar Gert Bras. Bras voegde de activiteiten van het bedrijf later samen met die van Kool Transport, dat in 2022 werd overgenomen. De medewerkers kwamen daarbij in dienst van FST, dat daarbij fungeerde daarbij als een soort intern uitzendbureau, zo valt op te maken uit een faillisementsverslag.

Conflicten

De overname door FST leidde bij Pijtra tot grote problemen met het personeel. Uit documenten van de rechtbank blijkt dat vlak na de fusie meerdere conflicten waren ontstaan over achterstallig loon en de uitbetaling van vakantiedagen. De rechter stelde later vier oud-medewerkers in het gelijk die daarover een zaak hadden aangespannen.

FST Logistics was een doorstart van het in 2020 failliet verklaarde The Full Service Transport. FST veranderde eind vorig jaar zijn naam in Transport Employment Agency, om snel daarna op zijn beurt kopje onder te gaan. Vorige week werd ook Kool Transport failliet verklaard.

Lees ook:

FST Group sleurt ook transporteur Pijtra mee in faillissementsdrama | NT

FST Group sleurt ook transporteur Pijtra mee in faillissementsdrama

Faillisement

Na de faillisementen van Kool Transport en FST Group zelf, is nu ook het doek gevallen voor Pijtra Logistics. Het transportbedrijf werd dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Gelderland.

Foto: Pixabay

Pijtra bestond sinds 2014 en werd in 2020 overgenomen door FST. Het bedrijf beschikte toen over zes trekkers en trailers.

Pijtra werd na die koop onderdeel van de FST Group van eigenaar Gert Bras. Bras voegde de activiteiten van het bedrijf later samen met die van Kool Transport, dat in 2022 werd overgenomen. De medewerkers kwamen daarbij in dienst van FST, dat daarbij fungeerde daarbij als een soort intern uitzendbureau, zo valt op te maken uit een faillisementsverslag.

Conflicten

De overname door FST leidde bij Pijtra tot grote problemen met het personeel. Uit documenten van de rechtbank blijkt dat vlak na de fusie meerdere conflicten waren ontstaan over achterstallig loon en de uitbetaling van vakantiedagen. De rechter stelde later vier oud-medewerkers in het gelijk die daarover een zaak hadden aangespannen.

FST Logistics was een doorstart van het in 2020 failliet verklaarde The Full Service Transport. FST veranderde eind vorig jaar zijn naam in Transport Employment Agency, om snel daarna op zijn beurt kopje onder te gaan. Vorige week werd ook Kool Transport failliet verklaard.

Lees ook: