Zelfrijdende trucks: waar een wil is, is nog geen weg

Autonoom vervoer

Verwachtingsvol lanceerde TNO vier jaar geleden het project Catalyst. Onder leiding van het onderzoeksinstituut begonnen wetenschappers een ontdekkingstocht naar de mogelijkheden van zelfrijdende voertuigen. De wil om met zelfrijdende trucks aan de slag te gaan is er bij logistieke partijen wel, zo bleek, maar onduidelijkheid over benodigde inspanningen en troebele wetgeving voor toepassing op de openbare weg houdt geautomatiseerd transport in de kinderschoenen.

Fleet,Of,Autonomous,Hybrid,Trucks,Driving,On,Wireless,Charging,Lane.
Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Zelfrijdende trucks: waar een wil is, is nog geen weg | NT

Zelfrijdende trucks: waar een wil is, is nog geen weg

Autonoom vervoer

Verwachtingsvol lanceerde TNO vier jaar geleden het project Catalyst. Onder leiding van het onderzoeksinstituut begonnen wetenschappers een ontdekkingstocht naar de mogelijkheden van zelfrijdende voertuigen. De wil om met zelfrijdende trucks aan de slag te gaan is er bij logistieke partijen wel, zo bleek, maar onduidelijkheid over benodigde inspanningen en troebele wetgeving voor toepassing op de openbare weg houdt geautomatiseerd transport in de kinderschoenen.

Fleet,Of,Autonomous,Hybrid,Trucks,Driving,On,Wireless,Charging,Lane.
Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu