Raad van State acht 25 kilometer voor stikstofberekening voldoende

tussenuitspraak A15

De Raad van State vindt de berekening van de stikstofneerslag voor een individueel project tot 25 kilometer in de omtrek van dat project aanvaardbaar. Dat betekent dat het nieuwste rekenmodel van het kabinet, dat verplicht gebruikt moet worden om de stikstofneerslag van een project te berekenen, in stand kan blijven. Vergunningen die op grond van dit model al zijn afgegeven kunnen in stand blijven en voor nieuwe vergunningaanvragen mag de Aerius Calculator, zoals het rekenmodel heet, gebruikt worden.

Foto: Werner Lerooy / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Raad van State acht 25 kilometer voor stikstofberekening voldoende | NT

Raad van State acht 25 kilometer voor stikstofberekening voldoende

tussenuitspraak A15

De Raad van State vindt de berekening van de stikstofneerslag voor een individueel project tot 25 kilometer in de omtrek van dat project aanvaardbaar. Dat betekent dat het nieuwste rekenmodel van het kabinet, dat verplicht gebruikt moet worden om de stikstofneerslag van een project te berekenen, in stand kan blijven. Vergunningen die op grond van dit model al zijn afgegeven kunnen in stand blijven en voor nieuwe vergunningaanvragen mag de Aerius Calculator, zoals het rekenmodel heet, gebruikt worden.

Foto: Werner Lerooy / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu