‘Boetes door gebruik oude bestuurderskaart in nieuwe tachograaf’

Geen automatische grenspassage

De nieuwe Smart Tacho 2, die sinds 21 augustus verplicht is in nieuwe voertuigen, registreert automatisch grenspassages. Dat gebeurt echter alleen als er ook een nieuwe tachograafkaart in zit, maar dat is blijkbaar niet voor iedereen duidelijk. De Tsjechische vervoerdersvereniging Česmad Bohemia waarschuwt voor boetes door het gebruik van oudere tachograafkaarten in de smart tacho 2. Een aantal nieuwe functionaliteiten werkt dan niet, waardoor bij controles problemen kunnen ontstaan als een chauffeur verzuimt om de passage handmatig in te voeren.

tachograaf
Foto: Shutterstock / Aleksandar Malivuk

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

‘Boetes door gebruik oude bestuurderskaart in nieuwe tachograaf’ | NT

‘Boetes door gebruik oude bestuurderskaart in nieuwe tachograaf’

Geen automatische grenspassage

De nieuwe Smart Tacho 2, die sinds 21 augustus verplicht is in nieuwe voertuigen, registreert automatisch grenspassages. Dat gebeurt echter alleen als er ook een nieuwe tachograafkaart in zit, maar dat is blijkbaar niet voor iedereen duidelijk. De Tsjechische vervoerdersvereniging Česmad Bohemia waarschuwt voor boetes door het gebruik van oudere tachograafkaarten in de smart tacho 2. Een aantal nieuwe functionaliteiten werkt dan niet, waardoor bij controles problemen kunnen ontstaan als een chauffeur verzuimt om de passage handmatig in te voeren.

tachograaf
Foto: Shutterstock / Aleksandar Malivuk

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu