Opnieuw accubrand in Nikola-truck, fabrikant start terugroepactie

Brandgevaar

Voor de vierde keer in drie maanden tijd is een accupakket in een vrachtwagen van Nikola in brand gevlogen. Volgens de fabrikant ging het dit keer om een truck die nog niet opgeleverd was en werd onderzocht op brandrisico’s. Nikola roept alle bezitters van Nikola Tre BEV’s op om de vrachtwagens terug naar de fabriek te sturen.

Batterijelektrische Nikola Tre BEV
Foto: Nikola

Nikola bevestigt de brand aan persbureau Bloomberg. In augustus riep de truckbouwer alle batterij-elektrische vrachtwagens, 209 stuks, terug na twee incidenten met het batterijpakket. Klanten konden de Tre BEV volgens Nikola blijven gebruiken, maar aangeraden werd om de vrachtwagens buiten te parkeren. Ook werd de verkoop van de e-trucks stilgelegd.

Nu heeft Nikola een oproep gedaan aan alle bezitters van Nikola-trucks om ze terug te brengen naar de fabriek in Coolidge, meldt de Amerikaanse website Freightwaves. Daar gaat Nikola de batterij-elektrische trucks repareren.

Eerdere incidenten

Het eerste incident vond plaats in juni bij het hoofdkantoor van Nikola in Phoenix, Arizona. Daarbij raakten vijf vrachtwagens beschadigd. Hoewel Nikola eerst sprak van brandstichting, bleek lekkende koelvloeistof in het batterijpakket de oorzaak van de brand.

In augustus vatte nog een accu vlam op het fabrieksterrein van Nikola. De derde brand was op 4 september bij Arizona Lithium, ook hier was een defect accupakket de oorzaak.

De productie van de waterstoftrucks van Nikola gaat ondertussen door, de oplevering van de eerste exemplaren staat later dit jaar gepland.

Opnieuw accubrand in Nikola-truck, fabrikant start terugroepactie | NT

Opnieuw accubrand in Nikola-truck, fabrikant start terugroepactie

Brandgevaar

Voor de vierde keer in drie maanden tijd is een accupakket in een vrachtwagen van Nikola in brand gevlogen. Volgens de fabrikant ging het dit keer om een truck die nog niet opgeleverd was en werd onderzocht op brandrisico’s. Nikola roept alle bezitters van Nikola Tre BEV’s op om de vrachtwagens terug naar de fabriek te sturen.

Batterijelektrische Nikola Tre BEV
Foto: Nikola

Nikola bevestigt de brand aan persbureau Bloomberg. In augustus riep de truckbouwer alle batterij-elektrische vrachtwagens, 209 stuks, terug na twee incidenten met het batterijpakket. Klanten konden de Tre BEV volgens Nikola blijven gebruiken, maar aangeraden werd om de vrachtwagens buiten te parkeren. Ook werd de verkoop van de e-trucks stilgelegd.

Nu heeft Nikola een oproep gedaan aan alle bezitters van Nikola-trucks om ze terug te brengen naar de fabriek in Coolidge, meldt de Amerikaanse website Freightwaves. Daar gaat Nikola de batterij-elektrische trucks repareren.

Eerdere incidenten

Het eerste incident vond plaats in juni bij het hoofdkantoor van Nikola in Phoenix, Arizona. Daarbij raakten vijf vrachtwagens beschadigd. Hoewel Nikola eerst sprak van brandstichting, bleek lekkende koelvloeistof in het batterijpakket de oorzaak van de brand.

In augustus vatte nog een accu vlam op het fabrieksterrein van Nikola. De derde brand was op 4 september bij Arizona Lithium, ook hier was een defect accupakket de oorzaak.

De productie van de waterstoftrucks van Nikola gaat ondertussen door, de oplevering van de eerste exemplaren staat later dit jaar gepland.