Dat maakt het bedrijf bekend op zijn website. Op 23 juni vloog een Nikola Tre BEV in brand bij het hoofdkantoor van Nikola in Phoenix, Arizona. In eerste instantie sprak de fabrikant van brandstichting, omdat vlak voor het incident een auto in de buurt van de e-truck was gesignaleerd.

Lekkage

Uit onderzoek blijkt nu dat lekkende koelvloeistof in een accu de oorzaak van de brand was. Nikola besloot daarom alle voertuigen van dit soort terug te roepen. Ook de verkoop van de Tre BEV is onmiddellijk stilgelegd.

Waterstoftrucks

Nikola produceerde de e-truck alleen nog maar op bestelling, omdat de fabrikant zich volledig wil toeleggen op waterstoftrucks, de Tre FCEV. De productie van deze trucks ging afgelopen juli van start, in het derde kwartaal hoopt Nikola de eerste exemplaren op de leveren. Het bedrijf schrijft dat de terugroepactie van de e-trucks geen invloed heeft op de FCEV.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement