Met name het in de machinekamer gestroomde zeewater heeft kostbare elektronica en machines onherstelbaar beschadigd. Ook blijkt door het deinen op de strekdam voor Petten en later op het dijklichaam veel apparatuur in het schip kapot te zijn gegaan.
Smit Tak en Wijsmuller zullen DGSM offertes uitbrengen, waarin zowel de kosten van berging als van sloop ter plekke zijn opgenomen. Ook zullen beide bergingsbedrijven DGSM op basis van hun deskundigheid vrijblijvend adviseren over de beste keuze.
Omdat het in 1956 gebouwde lichtschip ook na berging niet meer kan functioneren, is DGSM begonnen een vervangend schip in gereedheid te brengen. Gelet op de daarmee gemoeide tijd zal de plaats van het lichtschip ‘geruime tijd’ onbezet zijn. Pas op de langere termijn zal de ‘Texel’ worden vervangen door een boei, aldus de woordvoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement