Volgens de Amerikaanse directie zal de nieuwe route zich snel ontwikkelen tot een alternatieve gateway voor vracht naar grote industriele centra in de VS. Charlotte ontvangt dagelijks slechts drie internationale vluchten. Congestieproblemen kent de luchthaven dan ook nog niet, aldus een woordvoerder van USAir. Ook beschikt Charlotte over een snelle douaneafhandeling. “Vracht kan in negentien minuten worden verwerkt en is dan nog dezelfde dag in bij voorbeeld Los Angeles” , aldus de woordvoerder. Met dagelijkse verbindingen naar driehonderd bestemmingen in de VS, de Bahama’s en Bermuda verwacht USAir dan ook een belangrijke troefkaart in handen te hebben in de felle concurrentiestrijd op de Noordatlantische routes.
“Een handicap daarbij is dat Charlotte in de markt nog niet zo’n grote naam heeft. Daarom hebben we ook eerst een lijn geopend op Pittsburg. Onze route tussen Gatwick en Charlotte heeft echter na een half jaar al een goede naam bij de Britse luchtvrachtexpediteurs.” Tevens vertrekt vanuit Gatwick de getruckte luchtvracht uit Schiphol. Raeford Aviation Services Benelux is de agent in Nederland.

Tarieven

USAir zegt dat het bij de expansie op de Europese vrachtmarkt geen gebruik wil maken van lage tarieven. “Wij houden vast aan een niveau dat een redelijke gezonde operatie waarborgt. Aan een prijzenoorlog doen wij niet” , aldus USAir.
De Amerikaanse maatschappij start in januari ook met een route tussen Philadelphia en Parijs. Bovendien heeft de luchtvaartmaatschappij aan het Amerikaanse transportministerie toestemming gevraagd om lijnen te openen op Rome en Milaan vanuit Pittsburgh. Het department heeft al een aanvraag in behandeling voor een nonstopdienst van USAir tussen Londen- Stansted en Pittsburgh.
USAir heeft zijn personeel gevraagd ’tijdelijk’ een deel van het salaris in te leveren. Gelijktijdig heeft de maatschappij de bestelling van B737 stopgezet en de keuze laten vallen op de B757. Deze besparingen moeten ruim 1 miljard dollar opleveren. Dit kapitaal wil de maatschappij gebruiken voor de overname van routes en bezittingen van noodlijdende ondernemingen waaronder Continental.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement