NIEUWE GENERATIE SUPER GUPPIES

Airbus heeft het groene licht gegeven voor de bouw van de Super Airbus Transporters (SAT’s). Het nieuwe toestel moet de verouderde Super Guppy-vloot vervangen. De SAT’s worden gebouwd door een speciaal consortium bestaande uit het Franse Aerospatiale en Deutsche Airbus. Het ontwerp van de nieuwe guppy is gebaseerd op de A300-600R met een vrachtdeur in de neus. De cockpit is gesitueerd onder de laadvloer. De eerste SAT wordt in de zomer van 1995 afgeleverd.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

NIEUWE GENERATIE SUPER GUPPIES | NT

NIEUWE GENERATIE SUPER GUPPIES

Airbus heeft het groene licht gegeven voor de bouw van de Super Airbus Transporters (SAT’s). Het nieuwe toestel moet de verouderde Super Guppy-vloot vervangen. De SAT’s worden gebouwd door een speciaal consortium bestaande uit het Franse Aerospatiale en Deutsche Airbus. Het ontwerp van de nieuwe guppy is gebaseerd op de A300-600R met een vrachtdeur in de neus. De cockpit is gesitueerd onder de laadvloer. De eerste SAT wordt in de zomer van 1995 afgeleverd.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu