LEMMINGEN

Het verhaal over de lemmingen, die hamsterachtige diertjes die bij tijd en wijle massaal zelfmoord plegen door van een rots te springen, schijnt te berusten op een dierkundige fabel. Hoe dat ook zij, deze dieren hebben het spraakgebruik verrijkt met een welkome analogie: als wij grote groepen mensen een gedrag zien vertonen dat lijkt te getuigen van een sterke drang tot zelfdestructie zeggen we al gauw dat deze medemensen iets weg hebben van lemmingen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

LEMMINGEN | NT

LEMMINGEN

Het verhaal over de lemmingen, die hamsterachtige diertjes die bij tijd en wijle massaal zelfmoord plegen door van een rots te springen, schijnt te berusten op een dierkundige fabel. Hoe dat ook zij, deze dieren hebben het spraakgebruik verrijkt met een welkome analogie: als wij grote groepen mensen een gedrag zien vertonen dat lijkt te getuigen van een sterke drang tot zelfdestructie zeggen we al gauw dat deze medemensen iets weg hebben van lemmingen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding