Over het laatste kwartaal van 2011 lag de winst op 600.000 euro bij een bedrijfsresultaat van 8,6 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat over het afgelopen jaar bedroeg 43,2 miljoen euro. Eimskip meldt verder dat ondanks de moeilijke economische omstandigheden het volume op de achttien schepen van de rederij met 5% steeg.

Topman Gylfi Sigfússon van Eimskip noemt de positieve resultaten in lijn met de verwachtingen van de directie. Hij wijst er tevens op dat de moeilijke economische situatie van het thuisland IJsland, dat een van de eerste slachtoffers was van de Amerikaanse bankencrisis in 2008, langzaam aan het verbeteren is. Zowel op het gebied van de import als de export. De mondiale reeferdivisie en het transport op de North Atlantic deden het vorig jaar uitstekend en waren de best draaiende onderdelen, aldus de rederij.

Het goede resultaat over 2011 maakt het volgens de directie ook mogelijk de komende tijd de noodzakelijke investeringen te verrichten in vernieuwing en herstel van de vloot, containers en andere apparatuur.

Eimskip is daarnaast bezig met een beursgang in IJsland, die gepland staat voor het einde van dit jaar. Daarmee wil het bedrijf vers kapitaal aantrekken.

De IJslandse reder beschikt over achttien vaartuigen en is met 1.260 medewerkers actief in zeventien landen. Van het personeelsbestand werkt meer dan de helft, 730, in IJsland.