Omvang schade na ongeval Lorelei onderzocht

Onderzoek- en adviesbureau NEA onderzoekt hoe groot de schade is na het scheepvaartongeval op de Rijn bij de Lorelei eerder dit jaar.

Een Duitse tanker met 2.400 ton zwavelzuur kapseisde toen in een rivierbocht waardoor de Rijn 33 dagen gestremd is geweest. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van onder meer Havenbedrijf Rotterdam en het Centraal Bureau Rijn- en Binnenvaart.

Volgens NEA is de schade die verschillende partijen hebben geleden door het ongeval, aanzienlijk. Dit geldt niet alleen voor de binnenvaart maar ook voor andere partijen zoals verladers en bedrijven die op een transport zaten te wachten. Zij verloren omzet of moesten hogere kosten maken om alternatieven te vinden. (ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Omvang schade na ongeval Lorelei onderzocht | NT

Omvang schade na ongeval Lorelei onderzocht

Onderzoek- en adviesbureau NEA onderzoekt hoe groot de schade is na het scheepvaartongeval op de Rijn bij de Lorelei eerder dit jaar.

Een Duitse tanker met 2.400 ton zwavelzuur kapseisde toen in een rivierbocht waardoor de Rijn 33 dagen gestremd is geweest. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van onder meer Havenbedrijf Rotterdam en het Centraal Bureau Rijn- en Binnenvaart.

Volgens NEA is de schade die verschillende partijen hebben geleden door het ongeval, aanzienlijk. Dit geldt niet alleen voor de binnenvaart maar ook voor andere partijen zoals verladers en bedrijven die op een transport zaten te wachten. Zij verloren omzet of moesten hogere kosten maken om alternatieven te vinden. (ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement