Nadat beide schepen met elkaar in aanraking zijn gekomen, zijn de politie-afdeling Neerrijnen-Lingewaal en Rijkswaterstaat te hulp geschoten. De opvang vond plaats in de calamiteitenhaven van Haaften, meldt Omroep Gelderland.

De twee vrachtschepen voeren in dezelfde richting en zijn tegen elkaar gevaren bij een inhaalmanoeuvre van één van beide vaartuigen. De politie plaatste enige tijd later een Twitter-bericht. Daarin werd onder meer gemeld: ‘Gezien de ernst van de schade en schuldvraag heeft VOA (Verkeers Ongevallen Analyse, red.) te water een onderzoek ingesteld.’

Een verkeersleider van Rijkswaterstaat die betrokken was bij de hulpverlening na het ongeval, stuurde ook een tweet de wereld in. Daarin schreef hij onder meer: ‘Twee schippers elkaar aangevaren. Vermoedelijk met opzet. Collega’s van de Landelijke eenheid aan boord voor verder onderzoek.’

Over de eventuele reden van de opzettelijke aanvaring is nog niets bekend.