De Hartelsluis is onderdeel van de Hartelkering, die weer deel uitmaakt van de Europoortkering. Die beschermt een groot deel van Zuid-Holland tegen overstromingen. In het verleden werd de sluis alleen geopend als een schip de sluis moest passeren. Dat is twee jaar geleden al aangepast. Toen werd de sluis tijdens het zomerseizoen al permanent opengezet.

Testsluiting

Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam melden in de aanloop naar het stormseizoen 2018/2019 intensief te hebben samengewerkt. Dat was nodig omdat Rijkswaterstaat de beheerder van de kering is en het Havenbedrijf beheerder van de sluis. Tijdens de laatste testsluiting van de Europoortkering (Maeslantkering en Hartelkering) op 15 september is de aangepaste procedure succesvol beproefd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement