In het tweede kwartaal 2022 worden de nieuwe functionaliteiten nog getest door een groep binnenvaartschippers. Daarna kunnen alle schippers er gebruik van gaan maken en worden gegevens automatisch doorgegeven aan de bevoegde vaarwegautoriteit. Het gaat om het delen van relatief eenvoudige meldingen voor schepen met bulklading. Deze functionaliteit moet ook in België en Duitsland worden ingevoerd.

Ook komt er een nieuwe routeplanner beschikbaar die rekening houdt met bedieningstijden van bruggen en sluizen, via plannen en start- en eindtijden. Verder wordt de objectinformatie over bruggen en sluizen uitgebreid. 

De deelnemende partijen in RiverGuide zijn North Sea Port, Rijkswaterstaat, Provincie Zuid-Holland, Provincie Noord-Holland, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Moerdijk, Port of Amsterdam en Groningen Seaports. RiverGuide bundelt de beschikbare data van de verschillende vaarwegbeheerders en andere betrokkenen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement