Eerst het zuur, dan het zoet in het wegvervoer

TON & teu

Het wegvervoer krijgt in 2023 te maken met een ongekend forse kostenstijging, zo voorspelt onderzoeksbureau Panteia in een recent gepubliceerd rapport. Transportkosten worden een belangrijk gespreksonderwerp tussen transporteurs en opdrachtgevers. Mijn wens is dat deze gesprekken veel verder gaan dan over kosten alleen. Om de kosten in de transportketen te kunnen blijven dragen, is meer inzet nodig voor sterkere samenwerking op het gebied van innovatie, digitalisering en verduurzaming. Zo’n creatieve werkwijze zal juist goedkoper uitpakken.

Foto: NT

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Eerst het zuur, dan het zoet in het wegvervoer | NT

Eerst het zuur, dan het zoet in het wegvervoer

TON & teu

Het wegvervoer krijgt in 2023 te maken met een ongekend forse kostenstijging, zo voorspelt onderzoeksbureau Panteia in een recent gepubliceerd rapport. Transportkosten worden een belangrijk gespreksonderwerp tussen transporteurs en opdrachtgevers. Mijn wens is dat deze gesprekken veel verder gaan dan over kosten alleen. Om de kosten in de transportketen te kunnen blijven dragen, is meer inzet nodig voor sterkere samenwerking op het gebied van innovatie, digitalisering en verduurzaming. Zo’n creatieve werkwijze zal juist goedkoper uitpakken.

Foto: NT

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen