Bezoekers zijn welkom vanaf 11.00 uur. Komt men alleen voor de verkoop, dan is de toegang gratis. Vroege vogels hebben de meeste keus, maar wie geduld heeft en durft te wachten kan bijzonder voordelig zijn slag slaan. In de loop van de dag zakt namelijk de prijs van de rekwisieten (geldt niet voor boeken). Want alles moet weg. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor restauratie en beheer van de museumcollectie.

Dit jaar zijn er bijzondere decorstukken en rekwisieten te koop, onder andere twee Artifort designbanken voor in de tuin en kookboeken van de tentoonstelling ‘De wereld op je bord’. Kleine juweeltjes zijn kroonluchters, stoelen, tafels en etagères gemaakt door de decorontwerpster van Sesamstraat. Ook voor liefhebbers van maritieme boeken is er een grote kans dat ze deze dag hun slag kunnen slaan.

Vrienden van het Maritiem Museum hebben de eerste keus en zijn al om 10.00 uur welkom. Daarbij hebben ze het eerste uur een voordeel van 10% op zowel de boeken als de rekwisieten.

De uitverkoop is op 17 april (Tweede Paasdag) van 11.00-17.00 uur. Kijk hier voor het adres en de route.