De beslissing is door MSC bekendgemaakt in een schrijven aan klanten en aan diverse buitenlandse nieuwswebsites bevestigd.

De tijdelijke maatregel is genomen omdat MSC te veel overlast ervaart van drugshandelaren die containers proberen te gebruiken om drugs te exporteren naar bestemmingen in Europa en Noord-Amerika. De internationale onderzoeksorganisatie Insight Crime bestempelde de Braziliaanse haven Santos eerder deze maand als ‘Cocaine’s World Trade Center’.

In gevaar

MSC heeft er ervaring mee dat grote drugsvondsten de eigen business in gevaar kunnen brengen; drie jaar geleden ontnam de Amerikaanse overheid de containerrederij enkele maanden haar C-TPAT-certificering nadat in de haven van Philadelphia zestien ton cocaïne was aangetroffen in containers op de ‘MSC Gayane’.

De nu genomen maatregel betreft alleen het binnenlandse intermodale verkeer van de rederij in Brazilië; de containerschepen van MSC blijven gewoon hun diensten op Brazilië varen. Voor hoe lang MSC haar besluit heeft genomen en hoeveel binnenlands verkeer erdoor wordt geraakt, is onbekend. Flows meldde eerder dat alle landoperaties voorlopig stil liggen, Splash247 kreeg vrijdag van een MSC-woordvoerder te horen dat het gaat om ‘sommige intermodale operaties, inclusief het stuffen van containers’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement