Volgens HES wees een strategische heroriëntatie uit dat Peel Ports uit dat deze Britse havenbeheerder de beste kandidaat is ‘om het aantrekkelijke uitbreidingspotentieel van de terminal verder te ontwikkelen’. Die houdt zich bezig met de op- en overslag van droge bulklading en heeft 29 mensen in dienst. Die gaan over naar Peel Ports.

De terminal aan het zogenoemde Humber-estuarium aan de Engelse oostkust werd decennia geleden onder de naam New Holland Bulk Services opgericht. Het bedrijf beschikt onder meer over een transportbanden-systeem voor de geautomatiseerde verwerking van droge bulklading.

Door de overname is Peel Ports nu actief op acht locaties in het VK en Ierland, met de havens van Liverpool, Heysham, Manchester Ship Canal, London Medway, Clydeport, Great Yarmouth en een containerterminal in Dublin al binnen haar portfolio.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement