Equinor en Linde gaan waterstof produceren in Eemshaven

Waterstoffabriek start in 2029

Het Noorse energiebedrijf Equinor en Linde waterstoftechnologie hebben een overeenkomst gesloten voor een koolstofarm waterstofproject in de Eemshaven. Doel van het project, H2M Eemshaven, is een faciliteit te realiseren waarbij aardgas uit Noorwegen wordt omgezet in koolstofarme waterstof. De CO2 die bij dat proces vrijkomt wordt afgevangen en opgeslagen.

De Eemshaven
Het aardgas is afkomstig uit Noorwegen. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Equinor en Linde gaan waterstof produceren in Eemshaven | NT

Equinor en Linde gaan waterstof produceren in Eemshaven

Waterstoffabriek start in 2029

Het Noorse energiebedrijf Equinor en Linde waterstoftechnologie hebben een overeenkomst gesloten voor een koolstofarm waterstofproject in de Eemshaven. Doel van het project, H2M Eemshaven, is een faciliteit te realiseren waarbij aardgas uit Noorwegen wordt omgezet in koolstofarme waterstof. De CO2 die bij dat proces vrijkomt wordt afgevangen en opgeslagen.

De Eemshaven
Het aardgas is afkomstig uit Noorwegen. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu