Jaarcijfers haven Rotterdam: ‘Vrijwel alles is rood gekleurd’ 

-7% in containeroverslag

De goederenoverslag in 2023 in de Rotterdamse haven daalde in 2023 met 6,1%. Redenen daarvoor, stelt het havenbedrijf, zijn de geopolitieke onrust, krimpende economie en de inflatie. De totale overslag komt uit op 438,8 miljoen ton, dat was 467,4 miljoen ton in 2022. De enige plusjes zaten in de overslag van agribulk, lng, erts en schroot. Verder zijn ‘alle cirkeldiagrammen rood gekleurd’, zegt directeur Boudewijn Siemons in een toelichting op de cijfers.

Naast de dalende overslagcijfers is punt twee van Siemons’ presentatie dat er veel duurzame investeringen door bedrijven in de haven zijn gedaan. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Jaarcijfers haven Rotterdam: ‘Vrijwel alles is rood gekleurd’ | NT

Jaarcijfers haven Rotterdam: ‘Vrijwel alles is rood gekleurd’ 

-7% in containeroverslag

De goederenoverslag in 2023 in de Rotterdamse haven daalde in 2023 met 6,1%. Redenen daarvoor, stelt het havenbedrijf, zijn de geopolitieke onrust, krimpende economie en de inflatie. De totale overslag komt uit op 438,8 miljoen ton, dat was 467,4 miljoen ton in 2022. De enige plusjes zaten in de overslag van agribulk, lng, erts en schroot. Verder zijn ‘alle cirkeldiagrammen rood gekleurd’, zegt directeur Boudewijn Siemons in een toelichting op de cijfers.

Naast de dalende overslagcijfers is punt twee van Siemons’ presentatie dat er veel duurzame investeringen door bedrijven in de haven zijn gedaan. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen