Wassenaar rijdt sinds 2005 pakketten voor PostNL. In de afgelopen vijftien jaar zag hij het aantal bestellingen stijgen van 60.000 naar 340.000 stuks, maar gingen omzet en zijn bedrijfsresultaat niet of nauwelijks omhoog.

Uurtarief

Dat zou komen omdat PostNL de tariefsverhoging stelselmatig weer heeft teruggedraaid. Nu hanteert PostNL volgens Wassenaar een basis-uurtarief van 29,43 euro, maar dat zou volgens de ondernemer eigenlijk ruim 35 euro moeten zijn als een normale indexering had plaatsgevonden.

‘Op geen enkele wijze kan worden getoetst of de aannames van PostNL die onder het tarief liggen redelijk zijn en recht doen aan een redelijke vergoeding voor de pakketbezorging’, zegt Danny Snijders, de advocaat van Wassenaar. ‘In de praktijk zien we dat onderaannemers het water aan de lippen staat.’ De raadsman wil dan ook dat de rechter een onderzoek instelt naar de ‘benadeling’ van het pakketbedrijf van Wassenaar door PostNL. Ook vindt hij dat Wassenaar en andere onderaannemers voor wie hetzelfde speelt, schadeloos gesteld zouden moeten worden door opdrachtgever PostNL.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement