Logistiek Alibaba schrijft nog steeds rode cijfers

Cainiao

Cainiao, de logistieke divisie van de Chinese webwinkel Alibaba, leverde over het recent gepubliceerde gebroken boekjaar 2022/2023 een verlies af van 57 miljoen dollar op een totale omzet van 11,3 miljard dollar (+16%).

Foto: abdul hafiz ab hamid / Shutterstock.com

Vergeleken met het boekjaar 2021/2022 wist Cainaio het verlies met 73% te reduceren, maar het moederbedrijf Alibaba laat in het jaarverslag weten dat het onzeker is of alle logistieke activiteiten ooit winstgevend zullen zijn.

Luik Airport

De omzet uit logistiek in het recent afgesloten boekjaar was goed voor 6% van de totale inkomsten bij Alibaba, dat onder meer op Luik Airport het Europees distributiecentrum heeft. De omzet uit logistiek steeg de laatste vier jaar sterk (3,7 keer hoger) en was in het laatste boekjaar voor 72% afkomstig van externe klanten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Logistiek Alibaba schrijft nog steeds rode cijfers | NT

Logistiek Alibaba schrijft nog steeds rode cijfers

Cainiao

Cainiao, de logistieke divisie van de Chinese webwinkel Alibaba, leverde over het recent gepubliceerde gebroken boekjaar 2022/2023 een verlies af van 57 miljoen dollar op een totale omzet van 11,3 miljard dollar (+16%).

Foto: abdul hafiz ab hamid / Shutterstock.com

Vergeleken met het boekjaar 2021/2022 wist Cainaio het verlies met 73% te reduceren, maar het moederbedrijf Alibaba laat in het jaarverslag weten dat het onzeker is of alle logistieke activiteiten ooit winstgevend zullen zijn.

Luik Airport

De omzet uit logistiek in het recent afgesloten boekjaar was goed voor 6% van de totale inkomsten bij Alibaba, dat onder meer op Luik Airport het Europees distributiecentrum heeft. De omzet uit logistiek steeg de laatste vier jaar sterk (3,7 keer hoger) en was in het laatste boekjaar voor 72% afkomstig van externe klanten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement