Voor de nieuwe dienst wordt een A300F ingezet met een vrachtcapaciteit van rond de veertig ton.

Volgens Lantrok zijn de vrachtvluchten op Nederland een aanvulling op de bestaande vier vrachtvluchten van MNG tussen het Duitse Keulen en Istanbul. De vrachtvertegenwoordiger laat al Nederlandse lading voor die vluchten trucken naar Keulen, ‘maar nu kunnen wij aan de expediteurs op Schiphol ook een rechtstreekse lijndienst aanbieden’.

Volgens Lantrok wil MNG de concurrentie aangaan met de Turkish Airlines, dat onder meer vrachtvluchten uitvoert op Maastricht Aachen Airport naast passagiersvluchten op Schiphol. “Er is voldoende lading in de Nederlandse markt voor de twee luchtvrachtvervoerders. Turkije is een enorme groeimarkt”, aldus de vrachtmanager.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement