Antwerpse haven lid van Europese vereniging van binnenhavens

Havens

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de European Federation of Inland Ports (EFIP) werd het lidmaatschap van de haven van Antwerpen officieel aanvaard.

Volgens EFIP-voorzitter Jean-Louis Jérôme maakt de Antwerpse haven ten volle gebruik van het Europese inland waterwegennet. Bovendien tracht ze door het ontwikkelen van multimodale projecten de transittijden voor binnenschepen in de haven te beperken en de binnenvaartverbinding tussen de haven en het hinterland te optimaliseren.

“In dit opzicht streeft de haven dezelfde doelstelling na als EFIP”, aldus Jérôme.

De Antwerpse haven vertegenwoordigt zo’n 90 miljoen ton binnenvaartvervoer. Ongeveer een derde van het hinterlandvervoer gebeurt met de binnenvaart. Tegen 2020 wil de haven dit aandeel optrekken tot 40%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Antwerpse haven lid van Europese vereniging van binnenhavens | NT

Antwerpse haven lid van Europese vereniging van binnenhavens

Havens

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de European Federation of Inland Ports (EFIP) werd het lidmaatschap van de haven van Antwerpen officieel aanvaard.

Volgens EFIP-voorzitter Jean-Louis Jérôme maakt de Antwerpse haven ten volle gebruik van het Europese inland waterwegennet. Bovendien tracht ze door het ontwikkelen van multimodale projecten de transittijden voor binnenschepen in de haven te beperken en de binnenvaartverbinding tussen de haven en het hinterland te optimaliseren.

“In dit opzicht streeft de haven dezelfde doelstelling na als EFIP”, aldus Jérôme.

De Antwerpse haven vertegenwoordigt zo’n 90 miljoen ton binnenvaartvervoer. Ongeveer een derde van het hinterlandvervoer gebeurt met de binnenvaart. Tegen 2020 wil de haven dit aandeel optrekken tot 40%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement