De Groningse scheepsbeheerder Amasus Shipping heeft daarvoor opdracht gegeven aan een combinatie van Holland Shipyards Group en de eveneens Groningse werf Niestern Sander. De schepen moeten met ruim veertien meter tot 153 meter worden verlengd.

De schepen worden daartoe overdwars doormidden gesneden, waarna er een nieuwe middensectie in wordt gezet. Om dat mogelijk te maken moet de boegsectie na het doormidden snijden uit het droogdok worden gehaald.

Om het transport van steeds grotere en zwaardere componenten van windturbines mogelijk te maken wordt ook het dek verbreed, tot 23,6 meter. De ‘Rotra Mare’ komt naar verwachting komende januari opnieuw in de vaart. De ‘Rotra Vente’ volgt twee maanden later.

Rotra Mare

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement