Aandeelhouders boos op Smit en Boskalis

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft zowel Smit Internationale als Boskalis gevraagd een aandeelhoudersvergadering te beleggen om een aantal onbeantwoorde vragen te verduidelijken, zo meldt het Financieele Dagblad. Nu het overnameplan is afgeblazen, blijven heel wat aandeelhouders met een kater achter.

De aandeelhouders verwijten Smit dat ze niet geïnformeerd werden tijdens de overnamepoging. Ook zou Smit een alternatief bod van 58 euro per aandeel door een combinatie van Boskalis met SHV nooit naar hen toe gecommuniceerd hebben. Bovendien vindt de VEB de synergievoordelen tussen de verschillende divisies van Smit een ‘nauwelijks onderbouwd argument’ om het bod af te wijzen.

Boskalis wordt verweten het bod te hebben laten aanslepen terwijl de markt verslechterde en terwijl duidelijk was dat de top van Smit tegen het overnamebod gekant bleef. Anderzijds zitten de Boskalis-aandeelhouders met de kater dat de investeringen in Smit (om een belang van 20% op te bouwen) nu 100 mln euro minder waard zijn en stellen ze zich vragen rond dat belang.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Aandeelhouders boos op Smit en Boskalis | NT

Aandeelhouders boos op Smit en Boskalis

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft zowel Smit Internationale als Boskalis gevraagd een aandeelhoudersvergadering te beleggen om een aantal onbeantwoorde vragen te verduidelijken, zo meldt het Financieele Dagblad. Nu het overnameplan is afgeblazen, blijven heel wat aandeelhouders met een kater achter.

De aandeelhouders verwijten Smit dat ze niet geïnformeerd werden tijdens de overnamepoging. Ook zou Smit een alternatief bod van 58 euro per aandeel door een combinatie van Boskalis met SHV nooit naar hen toe gecommuniceerd hebben. Bovendien vindt de VEB de synergievoordelen tussen de verschillende divisies van Smit een ‘nauwelijks onderbouwd argument’ om het bod af te wijzen.

Boskalis wordt verweten het bod te hebben laten aanslepen terwijl de markt verslechterde en terwijl duidelijk was dat de top van Smit tegen het overnamebod gekant bleef. Anderzijds zitten de Boskalis-aandeelhouders met de kater dat de investeringen in Smit (om een belang van 20% op te bouwen) nu 100 mln euro minder waard zijn en stellen ze zich vragen rond dat belang.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement