Plannen voor nieuw aandeelhouderschap Hapag-Lloyd krijgen vorm

Hapag-Lloyd en zijn referentieaandeelhouder TUI hebben aangekondigd dat er nu toch voorbereidingen zijn gestart om een deel van de Duitse containerrederij naar de beurs te brengen of te verkopen aan financiële en strategische investeerders. Een onbekend deel blijft in handen van meerderheidsaandeelhouder Albert Ballin.

Volgens de huidige aandeelhouders Albert Ballin (56,3%) en TUI (43,7%) – tegen het einde van het jaar zullen de verhoudingen op 50,2% voor Albert Ballin en 49,8% voor TUI liggen wegens het omzetten van schulden – is nog niet bepaald welk belang in handen zal blijven van Albert Ballin en hoeveel aandelen naar de beurs of investeerders gaan. Wel zeker is dat toerismeholding TUI dan volledig uit de containerrederij stapt.

(Zie De Lloyd van 10/12/2010)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Plannen voor nieuw aandeelhouderschap Hapag-Lloyd krijgen vorm | NT

Plannen voor nieuw aandeelhouderschap Hapag-Lloyd krijgen vorm

Hapag-Lloyd en zijn referentieaandeelhouder TUI hebben aangekondigd dat er nu toch voorbereidingen zijn gestart om een deel van de Duitse containerrederij naar de beurs te brengen of te verkopen aan financiële en strategische investeerders. Een onbekend deel blijft in handen van meerderheidsaandeelhouder Albert Ballin.

Volgens de huidige aandeelhouders Albert Ballin (56,3%) en TUI (43,7%) – tegen het einde van het jaar zullen de verhoudingen op 50,2% voor Albert Ballin en 49,8% voor TUI liggen wegens het omzetten van schulden – is nog niet bepaald welk belang in handen zal blijven van Albert Ballin en hoeveel aandelen naar de beurs of investeerders gaan. Wel zeker is dat toerismeholding TUI dan volledig uit de containerrederij stapt.

(Zie De Lloyd van 10/12/2010)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement