Chaos rond Houston door aanvaring

Een aanvaring tussen een olieschuit en een bulkcarrier zorgt voor chaos in de haven van Houston.

Door de aanvaring is de toegang tot de haven en de achterliggende kanalen geblokkeerd. Het schip lekt honderdduizenden liters zware stookolie.

De bijna 180 meter lange bulkcarrier ‘Summer Wind’ en een olieschuit die werd gesleept door door de ‘MV Miss Susan’ kwamen zaterdagmiddag rond half één lokale tijd in aanvaring. De olieschuit had bijna 3,5 miljoen liter stookolie aan boord, die lekken nu het kanaal in. Er zou zaterdagochtend een dikke mist over het kanaal hebben gehangen.

Volgens Reuters is er 636.000 liter stookolie gelekt. Er zijn olievegers ter plaatse en de overige ruimen van de olieschuit zijn leeggepompt zodat verdere lekkage wordt voorkomen. Er is ruim tienduizend meter aan oilbooms uitgelegd om de olie in te perken. ‘Het kanaal wordt niet vrijgegeven voordat schoon water verzekerd is’, zegt US Coast Guard kapitein Brian Pennoyer tegen Reuters.

Het scheepvaartverkeer rond Houston ligt momenteel volledig stil. Tientallen schepen wachten op in- en uitvaart. De haven van Houston is een belangrijke toegangspoort voor het Amerikaanse olietransport. De Texaanse kanalen erachter verbinden de meer landinwaartse raffinaderijen met de Golf van Mexico waar veel olie wordt gewonnen.

Verwacht wordt dat het kanaal nog toten met maandag gesloten blijft. Naast het opruimen van de olie moet ook het schip zelf nog worden weggesleept.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

Wat een zeldzaam slecht (vertaald) bericht. NT moest zich schamen. Olieschuit? U bedoelt een lichter gesleept door een sleepboot (geen MV), moet ik aannemen. Waarschijnlijk is dit een typisch Reuters bericht dat door een persoon zonder specifieke kennis is vertaald. Kanale? Diep tot in maandag? Is het Nederlands?
Geknoei van de eerste orde.

Geplaatst door: Strauss op
Chaos rond Houston door aanvaring | NT

Chaos rond Houston door aanvaring

Een aanvaring tussen een olieschuit en een bulkcarrier zorgt voor chaos in de haven van Houston.

Door de aanvaring is de toegang tot de haven en de achterliggende kanalen geblokkeerd. Het schip lekt honderdduizenden liters zware stookolie.

De bijna 180 meter lange bulkcarrier ‘Summer Wind’ en een olieschuit die werd gesleept door door de ‘MV Miss Susan’ kwamen zaterdagmiddag rond half één lokale tijd in aanvaring. De olieschuit had bijna 3,5 miljoen liter stookolie aan boord, die lekken nu het kanaal in. Er zou zaterdagochtend een dikke mist over het kanaal hebben gehangen.

Volgens Reuters is er 636.000 liter stookolie gelekt. Er zijn olievegers ter plaatse en de overige ruimen van de olieschuit zijn leeggepompt zodat verdere lekkage wordt voorkomen. Er is ruim tienduizend meter aan oilbooms uitgelegd om de olie in te perken. ‘Het kanaal wordt niet vrijgegeven voordat schoon water verzekerd is’, zegt US Coast Guard kapitein Brian Pennoyer tegen Reuters.

Het scheepvaartverkeer rond Houston ligt momenteel volledig stil. Tientallen schepen wachten op in- en uitvaart. De haven van Houston is een belangrijke toegangspoort voor het Amerikaanse olietransport. De Texaanse kanalen erachter verbinden de meer landinwaartse raffinaderijen met de Golf van Mexico waar veel olie wordt gewonnen.

Verwacht wordt dat het kanaal nog toten met maandag gesloten blijft. Naast het opruimen van de olie moet ook het schip zelf nog worden weggesleept.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

Wat een zeldzaam slecht (vertaald) bericht. NT moest zich schamen. Olieschuit? U bedoelt een lichter gesleept door een sleepboot (geen MV), moet ik aannemen. Waarschijnlijk is dit een typisch Reuters bericht dat door een persoon zonder specifieke kennis is vertaald. Kanale? Diep tot in maandag? Is het Nederlands?
Geknoei van de eerste orde.

Geplaatst door: Strauss op