Groei voor Zeeuwse havens

De Zeeuwse havens Vlissingen en Terneuzen hebben in de eerste helft van dit jaar 17,3 miljoen ton aan goederen overgeslagen, 3% meer dan vorig jaar.

Dit heeft havenbeheerder Zeeland bekend gemaakt.

De grootste goederenstroom in de havens, natte bulk, groeide flink met 15,4%. De stijging komt vooral door een sterke toename van de overslag van chemische producten, mede door uitbreiding van de tankopslagcapaciteit in de havens.

Droge bulk kende een kleine daling in de overslagcijfers van 1,5% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013. De daling betrof vooral overslag van ruwe mineralen en bouwmaterialen. Overslag van vaste brandstoffen en meststoffen liet daarentegen een stijging zien.

De overslag van stukgoed nam met 9% af. De sectoren ro/ro en containers kennen een behoorlijke stijging maar zijn relatief bescheiden segmenten voor de Zeeuwse havens. De export zat fors in de lift maar de import daalde met 3,5%.

Zeeland Seaports doet geen voorspellingen over de overslag in het tweede halfjaar. ‘Niet alleen is het economisch herstel nog zeer fragiel, maar ook de impact van sanctiemaatregelen tegen en door Rusland blijven een onbekende’, aldus het havenbedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Groei voor Zeeuwse havens | NT

Groei voor Zeeuwse havens

De Zeeuwse havens Vlissingen en Terneuzen hebben in de eerste helft van dit jaar 17,3 miljoen ton aan goederen overgeslagen, 3% meer dan vorig jaar.

Dit heeft havenbeheerder Zeeland bekend gemaakt.

De grootste goederenstroom in de havens, natte bulk, groeide flink met 15,4%. De stijging komt vooral door een sterke toename van de overslag van chemische producten, mede door uitbreiding van de tankopslagcapaciteit in de havens.

Droge bulk kende een kleine daling in de overslagcijfers van 1,5% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013. De daling betrof vooral overslag van ruwe mineralen en bouwmaterialen. Overslag van vaste brandstoffen en meststoffen liet daarentegen een stijging zien.

De overslag van stukgoed nam met 9% af. De sectoren ro/ro en containers kennen een behoorlijke stijging maar zijn relatief bescheiden segmenten voor de Zeeuwse havens. De export zat fors in de lift maar de import daalde met 3,5%.

Zeeland Seaports doet geen voorspellingen over de overslag in het tweede halfjaar. ‘Niet alleen is het economisch herstel nog zeer fragiel, maar ook de impact van sanctiemaatregelen tegen en door Rusland blijven een onbekende’, aldus het havenbedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement