Langzaamvaarpremie om walvissen

Containerschepen die gebruik maken van het Santa Babarakanaal langs de kust van Californië krijgen een premie als ze hun snelheid beperken tot maximaal twaalf knopen.

Dat programma is bedoeld om de lokale walvissenpopulatie te beschermen en om luchtvervuiling door schepen terug te dringen.

Containerschepen komen regelmatig in aanvaring met walvissen in de ongeveer tweehonderd kilometer lange vaarweg, die tussen de Californische kust bij Santa Barbara en een aantal eilanden voor de kust doorloopt. Het idee is dat de zeezoogdieren meer tijd hebben om zich in veiligheid te brengen als de schepen twaalf in plaats van achttien mijl per uur varen.

De premie wordt beschikbaar gesteld door de Sant Barabara Foundation en het programma wordt gesteund door een aantal plaatselijke milieugroeperingen. Het loopt in de zomermaanden tot en met september, de periode waarin de meeste walvissen in het gebied worden gesignaleerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Langzaamvaarpremie om walvissen | NT

Langzaamvaarpremie om walvissen

Containerschepen die gebruik maken van het Santa Babarakanaal langs de kust van Californië krijgen een premie als ze hun snelheid beperken tot maximaal twaalf knopen.

Dat programma is bedoeld om de lokale walvissenpopulatie te beschermen en om luchtvervuiling door schepen terug te dringen.

Containerschepen komen regelmatig in aanvaring met walvissen in de ongeveer tweehonderd kilometer lange vaarweg, die tussen de Californische kust bij Santa Barbara en een aantal eilanden voor de kust doorloopt. Het idee is dat de zeezoogdieren meer tijd hebben om zich in veiligheid te brengen als de schepen twaalf in plaats van achttien mijl per uur varen.

De premie wordt beschikbaar gesteld door de Sant Barabara Foundation en het programma wordt gesteund door een aantal plaatselijke milieugroeperingen. Het loopt in de zomermaanden tot en met september, de periode waarin de meeste walvissen in het gebied worden gesignaleerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement