Kabelklus voor Boskalis/VolkerWessels

VSMC heeft een opdracht binnengehaald voor de installatie van de stroomkabels van het windpark Sandbank in de Noordzee ten westen van Denemarken.

Het contract heeft een waarde van negentig miljoen euro.

Het park wordt gebouwd in opdracht van Sandbank Offshore Windfarm GmbH, een joint venture van het Zweedse Vattenfall en het Duitse Stadtwerke München. VSMC op zijn beurt is een samenwerkingsverband van de Nederlandse bedrijven Boskalis Westminster en VolkerWessels.

VSMC begint in volgend jaar augustus met het project en moet de zomer erop klaar zijn. Het windpark komt overigens op het Duitse deel van de Noordzee. Het park krijgt 72 windmolens, goed voor een gezamenlijk vermogen van 288 Megawatt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Kabelklus voor Boskalis/VolkerWessels | NT

Kabelklus voor Boskalis/VolkerWessels

VSMC heeft een opdracht binnengehaald voor de installatie van de stroomkabels van het windpark Sandbank in de Noordzee ten westen van Denemarken.

Het contract heeft een waarde van negentig miljoen euro.

Het park wordt gebouwd in opdracht van Sandbank Offshore Windfarm GmbH, een joint venture van het Zweedse Vattenfall en het Duitse Stadtwerke München. VSMC op zijn beurt is een samenwerkingsverband van de Nederlandse bedrijven Boskalis Westminster en VolkerWessels.

VSMC begint in volgend jaar augustus met het project en moet de zomer erop klaar zijn. Het windpark komt overigens op het Duitse deel van de Noordzee. Het park krijgt 72 windmolens, goed voor een gezamenlijk vermogen van 288 Megawatt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement