De Deense terminal operator neem het controlerende belang voor een onbekend bedrag over van het Spaanse maritieme familiebedrijf Perez y Cia, dat zich verder onder meer met agenturen, offshore, luchtvracht en expeditie bezighoudt. De terminals van Maritim TCB liggen verspreid over Spanje, Turkije, Guatamala, Mexico, Columbia en Brazilië. De transactie moet voor het eind van het jaar worden afgerond.

Volgens APMT hebben de terminals gezamenlijk een capaciteit van 4,3 miljoen teu en verwerkten ze vorig jaar 3,5 miljoen teu. De Denen rekenen echter met een geconsolideerd overslagcijfer van twee miljoen teu, naar rato van het belang dat ze via de overname in handen krijgen. Die komt bij het wereldwijde volume van ongeveer 38 miljoen teu, waarmee de groep mondiaal op de derde plaats staat. Met de overname groeit het APMT-netwerk tot 74 terminals in veertig landen.

De Spaanse portefeuille bestaat uit drie Spaanse terminals aan de Middellandse Zee, Barcelona, Valencia en Castellon, Gijon aan de Atlantische kust en Santa Cruz en La Palma op de Canarische Eilanden. De andere terminals liggen bij Izmir (Turkije), Yucatan (Mexico), Quetzal (Guatemala, in aanbouw), Buenaventura (Colombia) en Paranagua (Brazilië).