De totale verhandelde hoeveelheid nam 7,5% toe in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder en kwam uit op 1,58 miljoen teu. Mede daardoor groeide de omzet met 16,3% naar 1,38 miljard dollar (1,15 miljard euro tegen huidige wisselkoersen).

Een andere reden voor de omzetstijging is het hogere tarievenniveau. Gemiddeld stegen de tarieven met 8,3%. Samen met de hogere volumes zorgden dit voor mooi weer bij de containerrederij uit Hong Kong. Met de groeicijfers sluit OOCL aan bij de trend van vorig jaar. Ook toen boekte het bedrijf een flinke winststijging, terwijl ook de omzet en het volume groeiden in 2017.

Het is een van de laatste keren dat de Hong Kongse rederij zelfstandig zijn cijfers publiceert. Als alles volgens planning verloopt, komt het bedrijf in handen van Cosco. De Chinese rederij maakte namelijk vorig jaar bekend de sectorgenoot in te willen lijven voor 6,3 miljard dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement