Vlaamse zeeloodsen akkoord over nieuwe cao

stakingen

De Vlaamse zeeloodsen van VSOA hebben vrijdagavond een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Daarmee zijn acties voorlopig van tafel.

De betreffende zeeloodsen, die merendeels zijn aangesloten bij de liberale vakbond VSOA, waren misnoegd. Dit omdat de overheid vorige week een kustloods had ingezet op het zeetraject. Het VSOA beschouwt dit als een provocatie. Volgens de vakbond worden zeeloodsen hiervoor ongeveer 30% minder vergoed, tegen eerdere afspraken in.

De loodsen voor wie vrijdagavond een akkoord is gesloten, krijgen een hogere vergoeding. Net als bij de rivierloodsen wordt deze gecompenseerd met efficiëntie-oefeningen. Aanvankelijk hadden de zeeloodsen concrete plannen om acties te voeren, waarvan het scheepvaartverkeer hinder zou ondervinden. Die acties zijn nu van de baan.

Vlaamse zeeloodsen akkoord over nieuwe cao | NT

Vlaamse zeeloodsen akkoord over nieuwe cao

stakingen

De Vlaamse zeeloodsen van VSOA hebben vrijdagavond een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Daarmee zijn acties voorlopig van tafel.

De betreffende zeeloodsen, die merendeels zijn aangesloten bij de liberale vakbond VSOA, waren misnoegd. Dit omdat de overheid vorige week een kustloods had ingezet op het zeetraject. Het VSOA beschouwt dit als een provocatie. Volgens de vakbond worden zeeloodsen hiervoor ongeveer 30% minder vergoed, tegen eerdere afspraken in.

De loodsen voor wie vrijdagavond een akkoord is gesloten, krijgen een hogere vergoeding. Net als bij de rivierloodsen wordt deze gecompenseerd met efficiëntie-oefeningen. Aanvankelijk hadden de zeeloodsen concrete plannen om acties te voeren, waarvan het scheepvaartverkeer hinder zou ondervinden. Die acties zijn nu van de baan.