Hapag breidt containerpark met 150.000 teu uit

Hausse

Hapag-Lloyd heeft bij Chinese fabrieken voor 150.000 teu aan bestellingen voor nieuwe containers geplaatst.

De Duitse rederij zegt meer boxen nodig hebben omdat containers door de huidige hausse in de lijnvaart gemiddeld langer onderweg zijn dan voorheen. Eerder deze week zei topman Rolf Habben Jansen op een persconferentie al dat de gebruikstijd van containers met zo’n 20% is gestegen en dat er dus ook 20% meer containers nodig zijn om het hetzelfde volume te vervoeren.

550 miljoen

Het nieuwe materieel bestaat voor het overgrote deel uit gewone standaard containers (dry van), maar omvat ook reefercontainers en hoogvolumecontainers. Het gaat om een investering van  ongeveer 550 miljoen dollar, waarmee het volgens Hapag een van de grootste bestellingen van  boxen in de geschiedenis van het bedrijf is.

Een deel van de containers is overigens al geleverd, maar de meeste worden de komende maanden afgeleverd.  Hapag is ‘s wereld vijfde containerrederij met bijna 1,8 miljoen teu aan scheepscapaciteit. Hoeveel containers het bedrijf in totaal tot zijn beschikking heeft, meldt de rederij niet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Hapag breidt containerpark met 150.000 teu uit | NT

Hapag breidt containerpark met 150.000 teu uit

Hausse

Hapag-Lloyd heeft bij Chinese fabrieken voor 150.000 teu aan bestellingen voor nieuwe containers geplaatst.

De Duitse rederij zegt meer boxen nodig hebben omdat containers door de huidige hausse in de lijnvaart gemiddeld langer onderweg zijn dan voorheen. Eerder deze week zei topman Rolf Habben Jansen op een persconferentie al dat de gebruikstijd van containers met zo’n 20% is gestegen en dat er dus ook 20% meer containers nodig zijn om het hetzelfde volume te vervoeren.

550 miljoen

Het nieuwe materieel bestaat voor het overgrote deel uit gewone standaard containers (dry van), maar omvat ook reefercontainers en hoogvolumecontainers. Het gaat om een investering van  ongeveer 550 miljoen dollar, waarmee het volgens Hapag een van de grootste bestellingen van  boxen in de geschiedenis van het bedrijf is.

Een deel van de containers is overigens al geleverd, maar de meeste worden de komende maanden afgeleverd.  Hapag is ‘s wereld vijfde containerrederij met bijna 1,8 miljoen teu aan scheepscapaciteit. Hoeveel containers het bedrijf in totaal tot zijn beschikking heeft, meldt de rederij niet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement