Maersk abonneert zich op methanolleveranties uit China

half miljoen ton per jaar

Maersk heeft met het Chinese energiebedrijf Goldwind een overeenkomst gesloten om zichzelf te verzekeren van methanol voor de aandrijving van de serie methanol-geschikte containerschepen die de Deense rederij momenteel laat bouwen. Goldwind, dat bekendheid geniet als een van ’s werelds grootste fabrikanten van windturbines, gaat Maersk vanaf 2026 jaarlijks een half miljoen ton methanol leveren, zo is afgesproken.

Foto: NT / BP

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Maersk abonneert zich op methanolleveranties uit China | NT

Maersk abonneert zich op methanolleveranties uit China

half miljoen ton per jaar

Maersk heeft met het Chinese energiebedrijf Goldwind een overeenkomst gesloten om zichzelf te verzekeren van methanol voor de aandrijving van de serie methanol-geschikte containerschepen die de Deense rederij momenteel laat bouwen. Goldwind, dat bekendheid geniet als een van ’s werelds grootste fabrikanten van windturbines, gaat Maersk vanaf 2026 jaarlijks een half miljoen ton methanol leveren, zo is afgesproken.

Foto: NT / BP

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen