Containertarieven schieten omhoog door Rode Zee-crisis

SCFI stijgt zelfs 45%

De spottarieven in de containerlijnvaart tussen Azië en Europa schieten deze week omhoog als gevolg van de Rode Zee-crisis. De Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) ziet het Europa-tarief voor een twintigvoets container met zo’n 45% stijgen: van 1029 naar 1497 dollar. In de herfst moesten de containerrederijen zich nog tevreden stellen prijzen van minder dan 600 dollar. Pogingen van de rederijen om hogere tarieven af te dwingen, hadden in de loop der maanden sindsdien wel wat succes, maar de aanvallen door Houthi-rebellen op vrachtschepen in de Rode Zee stuwen de prijzen in één klap een stuk verder omhoog.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Containertarieven schieten omhoog door Rode Zee-crisis | NT

Containertarieven schieten omhoog door Rode Zee-crisis

SCFI stijgt zelfs 45%

De spottarieven in de containerlijnvaart tussen Azië en Europa schieten deze week omhoog als gevolg van de Rode Zee-crisis. De Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) ziet het Europa-tarief voor een twintigvoets container met zo’n 45% stijgen: van 1029 naar 1497 dollar. In de herfst moesten de containerrederijen zich nog tevreden stellen prijzen van minder dan 600 dollar. Pogingen van de rederijen om hogere tarieven af te dwingen, hadden in de loop der maanden sindsdien wel wat succes, maar de aanvallen door Houthi-rebellen op vrachtschepen in de Rode Zee stuwen de prijzen in één klap een stuk verder omhoog.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen