Maersk belandt in de rode cijfers

537 miljoen verlies in Q4

A.P. Moller-Maersk is in het laatste kwartaal van 2023 in de rode cijfers beland: het Deense transportconcern moest een brutoverlies (ebit) van 537 miljoen dollar in de boeken bijschrijven, waar dezelfde periode vorig jaar nog een winst van 5,1 miljard dollar had opgeleverd. Het goede nieuws uit Kopenhagen was donderdag, dat Maersk over het volledige jaar 2023 nog wel winst heeft gemaakt: het bedrijf zelf omschrijft zijn jaarcijfers, met een ebit van 3,9 miljard dollar, althans als ‘solide financiële resultaten onder moeilijke omstandigheden’.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Maersk belandt in de rode cijfers | NT

Maersk belandt in de rode cijfers

537 miljoen verlies in Q4

A.P. Moller-Maersk is in het laatste kwartaal van 2023 in de rode cijfers beland: het Deense transportconcern moest een brutoverlies (ebit) van 537 miljoen dollar in de boeken bijschrijven, waar dezelfde periode vorig jaar nog een winst van 5,1 miljard dollar had opgeleverd. Het goede nieuws uit Kopenhagen was donderdag, dat Maersk over het volledige jaar 2023 nog wel winst heeft gemaakt: het bedrijf zelf omschrijft zijn jaarcijfers, met een ebit van 3,9 miljard dollar, althans als ‘solide financiële resultaten onder moeilijke omstandigheden’.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen