Spoorvervoer naar China negen dagen korter

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Chinese premier Wen Jiabao willen helpen om het spoorvervoer tussen hun landen met negen dagen in te korten. Nu duurt een rit 23 dagen.

Bij de ontmoeting tussen Angela Merkel en Wen Jiabao in Tianjin mocht ook de topman van de Deutsche Bahn Rüdiger Grube even aanschuiven

Hij maakte van de gelegenheid gebruik om de vinger op de wonde te leggen. ‘Door onder meer de transportrechtsregels beter op elkaar af te stemmen of uniform te maken, de grensovergangen efficiënter te laten verlopen én gebruik te maken van één enkele internationaal erkende (digitale) vrachtbrief zou het spoortransport tussen China en Duitsland (11.000 km) verkort kunnen worden tot 14 dagen.’

Nu duurt zo’n rit ongeveer 23 dagen, wat de helft is van het transport via het water dat ongeveer 46 dagen duurt.

Sinds 1 november 2011 heeft BMW om tijd te besparen een groot deel van zijn transport naar China van het schip naar het spoor overgebracht. Elke dag vertrekt er vanuit Leipzig een trein met 44 wagons met BMW-onderdelen en motoren naar Shenyang in Noordoost-China. Daar worden de auto’s dan geassembleerd. De trein heeft daar nu 23 dagen voor nodig, maar mits een aantal ingrepen kan het traject volgens Grube liefst negen dagen sneller worden afgelegd.

Belangrijk om deze tijdwinst te realiseren is, zoals aangeduid, onder meer de invoering van één enkele vrachtbrief. Tussen Duitsland en China zijn daarvoor op dit moment liefst 14 verschillende vrachtbrieven vereist. Indien dit kan worden teruggebracht tot één, kan dit enorme efficiëntie- en tijdwinst opleveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

Nu alleen nog de zelfde spoorbreedte doorvoeren en een ieder is happy!.
Ps. De chinezen zijn er al mee bezig om het zg smal-spoor door Rusland te gaan leggen ipv het zg breed-spoor naar Europa en China. Goede ontwikkeling zeker van fresh products die de evenaar niet overkunnen.

Geplaatst door: Jo Tomar op
Spoorvervoer naar China negen dagen korter | NT

Spoorvervoer naar China negen dagen korter

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Chinese premier Wen Jiabao willen helpen om het spoorvervoer tussen hun landen met negen dagen in te korten. Nu duurt een rit 23 dagen.

Bij de ontmoeting tussen Angela Merkel en Wen Jiabao in Tianjin mocht ook de topman van de Deutsche Bahn Rüdiger Grube even aanschuiven

Hij maakte van de gelegenheid gebruik om de vinger op de wonde te leggen. ‘Door onder meer de transportrechtsregels beter op elkaar af te stemmen of uniform te maken, de grensovergangen efficiënter te laten verlopen én gebruik te maken van één enkele internationaal erkende (digitale) vrachtbrief zou het spoortransport tussen China en Duitsland (11.000 km) verkort kunnen worden tot 14 dagen.’

Nu duurt zo’n rit ongeveer 23 dagen, wat de helft is van het transport via het water dat ongeveer 46 dagen duurt.

Sinds 1 november 2011 heeft BMW om tijd te besparen een groot deel van zijn transport naar China van het schip naar het spoor overgebracht. Elke dag vertrekt er vanuit Leipzig een trein met 44 wagons met BMW-onderdelen en motoren naar Shenyang in Noordoost-China. Daar worden de auto’s dan geassembleerd. De trein heeft daar nu 23 dagen voor nodig, maar mits een aantal ingrepen kan het traject volgens Grube liefst negen dagen sneller worden afgelegd.

Belangrijk om deze tijdwinst te realiseren is, zoals aangeduid, onder meer de invoering van één enkele vrachtbrief. Tussen Duitsland en China zijn daarvoor op dit moment liefst 14 verschillende vrachtbrieven vereist. Indien dit kan worden teruggebracht tot één, kan dit enorme efficiëntie- en tijdwinst opleveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

Nu alleen nog de zelfde spoorbreedte doorvoeren en een ieder is happy!.
Ps. De chinezen zijn er al mee bezig om het zg smal-spoor door Rusland te gaan leggen ipv het zg breed-spoor naar Europa en China. Goede ontwikkeling zeker van fresh products die de evenaar niet overkunnen.

Geplaatst door: Jo Tomar op