Blikseminslag treft Havenspoorlijn

Het Treinverkeer op de Havenspoorlijn tussen de Maasvlakte het rangeercentrum Kijfhoek/ IJssselmonde ondervindt ernstige hinder van een eerdere blikseminslag

Volgens DB Schenker Rail is er op dit moment slechts beperkt treinverkeer met diesellocomotieven mogelijk.

Het gedeelte Europoort–Maasvlakte is geheel buiten dienst. De verwachting is dat de bovenleidingspanning omstreeks 16.00 uur weer naar behoren functioneert. De blikseminslag en de erop volgende stroomstoring deden zich gisteravond omstreeks 23.00 uur voor tussen het emplacement Waalhaven en Barendrecht Vork.

Daarbij raakte de bovenleiding ernstig beschadigd en is de spanning op de bovenleiding van een groot deel van de Havenspoorlijn weggevallen. Gisteren had het treinverkeer van DB Schenker Rail ook last van een stroomstoring in het Keyrail bediengebied. Daardoor was tussen circa 16.15-17.50 uur geen treinverkeer mogelijk op de Betuweroute en Havenspoorlijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

Is Db de enige die daar rijdt ? Dacht het niet

Geplaatst door: Rob spruit op

Best vreemd zo’n dure investering en bij bliksem inslag de Rotterdamse Haven meteen 24 uur onbereikbaar. Tevens zijn er de laatste 4 weken meerdere stroomstoringen geweest met als gevolg extreme vertragingen welke ten koste zijn gegaan van meerdere omlopen en treinen.

Geplaatst door: Mark Jansen op
Blikseminslag treft Havenspoorlijn | NT

Blikseminslag treft Havenspoorlijn

Het Treinverkeer op de Havenspoorlijn tussen de Maasvlakte het rangeercentrum Kijfhoek/ IJssselmonde ondervindt ernstige hinder van een eerdere blikseminslag

Volgens DB Schenker Rail is er op dit moment slechts beperkt treinverkeer met diesellocomotieven mogelijk.

Het gedeelte Europoort–Maasvlakte is geheel buiten dienst. De verwachting is dat de bovenleidingspanning omstreeks 16.00 uur weer naar behoren functioneert. De blikseminslag en de erop volgende stroomstoring deden zich gisteravond omstreeks 23.00 uur voor tussen het emplacement Waalhaven en Barendrecht Vork.

Daarbij raakte de bovenleiding ernstig beschadigd en is de spanning op de bovenleiding van een groot deel van de Havenspoorlijn weggevallen. Gisteren had het treinverkeer van DB Schenker Rail ook last van een stroomstoring in het Keyrail bediengebied. Daardoor was tussen circa 16.15-17.50 uur geen treinverkeer mogelijk op de Betuweroute en Havenspoorlijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

Is Db de enige die daar rijdt ? Dacht het niet

Geplaatst door: Rob spruit op

Best vreemd zo’n dure investering en bij bliksem inslag de Rotterdamse Haven meteen 24 uur onbereikbaar. Tevens zijn er de laatste 4 weken meerdere stroomstoringen geweest met als gevolg extreme vertragingen welke ten koste zijn gegaan van meerdere omlopen en treinen.

Geplaatst door: Mark Jansen op