Hij reageerde daarmee op kritische vragen uit de sector over het project. Volgens hem wordt binnen die stuurgroep alles in het werk gesteld om een pakket maatregelen te ontwikkelen om de gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Op een provocerende vraag van ‘spoorgoeroe’ Rob Spierings antwoordde hij dat er geen plannen zijn om alvast een noodfonds in het leven te roepen.

Tijdens de bouw van het derde spoor op het traject Emmerich-Oberhausen zal er frequent maar één spoor beschikbaar zijn, waardoor ook de capaciteit op de Betuweroute beperkt zal zijn. Volgens Bezem lijken de gevolgen mee te vallen: ‘Het zag er naar uit dat er tijdens enkelsporigheid maar twaalf treinen per dag overheen kunnen, maar dat blijken er in 2016 veertig te zijn en vanaf het jaar daarop 25.’

Meer hierover in de papieren editie van NT van deze week.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement