Corridor Rotterdam-Genua heet voortaan ‘Rijn-Alpen’

De Corridor Rotterdam-Genua krijgt een andere naam. Voortaan wordt deze aangeduid als ‘goederenspoorcorridor Rijn-Alpen.

Dat zijn de verkeersministers van Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Italië in Brussel overeengekomen. Ze hebben ook een akkoord gesloten over de gezamenlijke financiële planning van de corridor en de invoering van het Europese spoorveiligheidssysteem ERTMS/ETCS. In Zwitserland wordt de laatste hand gelegd aan de Gotthard-basistunnel, die het goederenvervoer door dit land sterk zal bevorderen. Eerder al werd een andere belangrijke basisspoortunnel in de corridor, de Lötschbergtu

De nu in Rijn-Alpen-corridor omgedoopte verbinding is één van de meest gebruikte routes voor het goederenvervoer per spoor in Europa. Ze verbindt de havens van Rotterdam en Antwerpen met de industriegebieden in Duitsland, die in Noord-Italië en de haven van Genua. In Zwitserland wordt de laatste hand gelegd aan de Gotthard-basistunnel, die het goederenvervoer over het spoor door dit land sterk zal bevorderen. Eerder al werd een andere belangrijke basisspoortunnel in de corridor, de Lötschbergtunnel, geopend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Corridor Rotterdam-Genua heet voortaan ‘Rijn-Alpen’ | NT

Corridor Rotterdam-Genua heet voortaan ‘Rijn-Alpen’

De Corridor Rotterdam-Genua krijgt een andere naam. Voortaan wordt deze aangeduid als ‘goederenspoorcorridor Rijn-Alpen.

Dat zijn de verkeersministers van Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Italië in Brussel overeengekomen. Ze hebben ook een akkoord gesloten over de gezamenlijke financiële planning van de corridor en de invoering van het Europese spoorveiligheidssysteem ERTMS/ETCS. In Zwitserland wordt de laatste hand gelegd aan de Gotthard-basistunnel, die het goederenvervoer door dit land sterk zal bevorderen. Eerder al werd een andere belangrijke basisspoortunnel in de corridor, de Lötschbergtu

De nu in Rijn-Alpen-corridor omgedoopte verbinding is één van de meest gebruikte routes voor het goederenvervoer per spoor in Europa. Ze verbindt de havens van Rotterdam en Antwerpen met de industriegebieden in Duitsland, die in Noord-Italië en de haven van Genua. In Zwitserland wordt de laatste hand gelegd aan de Gotthard-basistunnel, die het goederenvervoer over het spoor door dit land sterk zal bevorderen. Eerder al werd een andere belangrijke basisspoortunnel in de corridor, de Lötschbergtunnel, geopend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement